بازطراحی سایت چیست و چه زمانی به آن نیاز داریم؟
وب سایت شما در واقع همان ویترین مغازه شماست. زمانی که شما از کنار یک مغازه که ویترین آن به زیباترین و خلاقانه ترین شکل آن چیده شده باشد نگاه کنید، ناخودآگاه حتی اگر قصد خرید هم نداشته باشید، با این حال دلتان می خواهد که به داخل رفته و نگاهی بیندازید. وب سایت شما هم حکم همان ویترین را دارد و اجناس داخل فروشگاه در اصل محتوای داخلی وب سایت شماست. زمانی که کاربر به سایت شما مراجعه و با ظاهر فوق العاده سایت شما روبرو شود، حس کنجکاویش برانگیخته، و مشغول جستجوی صفحات دیگر سایت شما می شود. در این مرحله قسمت های دیگر سایت شما مانند محتوا، دسته بندی، منو و غیره اهمیت پیدا میکنند. این بخش ها درست همان چیزی هستند که به کاربر شما کمک میکنند تا نیاز خود را رفع کند. این نیازها میتوانند یک مقاله برای خواندن، عکس، ویدئو و یا یک محصول برای خرید باشند.
بعضی از کسب و کارهای اینترنتی دارای سایت هستند، اما بعد از مدتی متوجه می شوند سایتشان نیاز های یک کاربر را رفع نمی کند و آنها به مشتری تبدیل نمی کند، در نتیجه تصمیم میگیرند با شناخت دقیقی که از مشتریان خود به دست آورده اند هویت جدید و جذابی برای سایت خود ایجاد کنند. به همین دلیل اقدام به بازطراحی و یا اصطلاحا ریدیزاین سایت خود می کنند که این کار میتواند برای پیشرفت کسبوکار بسیار مفید باشد.
۱- چه زمانی سایت شما به طراحی مجدد سایت نیاز دارد
وب سایت شما نشانگر هویت برند شما است. لوگو، قالب، کپی رایتینگ و … همه برند شما را برای مخاطب به نمایش می گذارند. اگر طراحی آنها مناسب نباشد، پیام شما منتقل نمیشود و تصویر و حس مورد نظرتان در ذهن مخاطب ثبت نمیشود. در این شرایط، استفاده از خدمات بازطراحی سایت بخش مهمی از فرایند برندسازی است. زمانی که سایت شما برپایه پلتفرمهای قدیمی ساخته شده باشد، بهتر است که آن را با متدهای روز بازطراحی کنید. علاوه بر آن در دنیای امروزی و با پیشرفت گوشی های هوشمند، نمایش یک وب سایت، دیگر به صفحه های مانیتور اختصاص ندارد. یک وب سایت باید بتواند خودش را با انواع پلتفرم ها تطبیق دهد و یا به اصطلاح ریسپانسیو باشد تا هر کاربری، با هر دستگاهی بتواند به راحتی از همه صفحات سایت بازدید کند.
۲- بررسی مشکلات طراحی سایت خود
برای اینکه بتوانید سایت خود را به خوبی تحلیل و تمام نکات مثبت و منفی آن را از یکدیگر جدا کنید، به یک سری ابزار تحلیلی نیاز دارید. ابزارهایی مانند Google Analytics و Google Search Console میتوانند رفتار کاربرانتان را بررسی و اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهند. با استفاده از اطلاعات به دست آمده شما می توانید مهمترین صفحات سایت خود را شناسایی کرده و کلماتی که در آن در حال حاضر جایگاه مناسبی در نتایج گوگل دارند را بدست آورید تا علاوه بر بهبود تجربه کاربری موجب بهبود وضعیت سئو سایت شما شوند.
۳- بازطراحی سایت و UI و UX آن
یکی از مسائل مهم دیگر که در زمان طراحی سایت باید به آن توجه کنید UI/UX سایتتان است. به همین دلیل همچ وقت نباید گول تبلیغهای طراحی سایت ارزان و سریع را بخورید، زیرا در طراحی سایت اصولی UI/UX که همان رابط کاربری و تجربه کاربری است در نظر گرفته میشود.
هنگامی که در حال طراحی سایت یا ویرایش بخش های مختلف آن هستید باید خودتان را جای کاربران بگذارید. در یک طراحی سایت اصولی باید بتوانید کاربر را به راحتی به آن چه میخواهد برسانید و حس و تجربه خوبی برایش رقم بزنید. با این کار تا حدودی میتوانید متوجه شوید که برای استفاده راحتتر از سایت به چه چیزهایی نیاز دارید. دسترسی به بخش های مختلف سایت، دسته بندی مناسب صفحات و سادگی و شفافیت عواملی هستند که در تجربه کاربری سایت شما تاثیر گذار هستند. در یک وب سایت با طراحی اصولی، بازدیدکننده باید بتواند به راحتی به صفحات مورد نظرش دسترسی داشته باشد. اگر سایت منو پیچیده ای داشته باشد کاربران گیج و سردرگم میشوند. بنابراین یکی از دلایل مهم برای ریدیزاین سایت ، بهبود بخشیدن به طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری آن است.
۴- چرا نرخ تبدیل مشتری (Conversion Rate) سایت شما پایین است
بعد از بررسی مشکلات بالا،شروع به طراحی سایت خود می کنید، ولی باز هم با توجه به ویژگی های بالا (ریسپانسیو، رابط کاربری و تجربه کاربری و …) هنوز نرخ تبدیل پایینی دارد. در اینجا منظور از نرخ تبدیل این است که بعد ازبازدید کاربر از سایت شما، کاری را که خواسته بودید انجام دهد. برای مثال در خبرنامه ایمیلی عضو شود، در سایت اکانت بسازد و یا حتی از سایت اپلیکیشن دانلود و یا حتی خرید کند. در اینجا اگر باز هم کاربر شما بعد از بازدید از سایت، تبدیل به مشتری نشد، اقدام به بازطراحی سایت کنید.
۵- برای طراحی سایت جدید برنامه ریزی کنید
حالا که تمامی موارد را بررسی کردید، برنامه ریزی برای بازطراحی سایت را شروع کنید. در اولین مرحله، به سراغ مشکلاتی بروید که در مرحله قبل به آن ها برخوردید. از کارهای کوچکی که بیشترین نتیجه را برای شما و کاربران دارند شروع کنید. به عنوان مثال، صفحه اصلی یا Homepage سایت شما، اولین چیزی است که کاربر را به خود جلب میکند، پس هرگونه تغییر کوچک میتواند تاثیر زیادی در تجربه کاربری داشته باشد. بخش های دیگری که میتواند تاثیر زیادی در نتیجه طراحی سایت جدید شما داشته باشد، عبارتند از:
- برندینگ: طراحی لوگو، پالت رنگی، فونت نوشته ها
- دسترسی کاربر: حذف صفحات اضافی سایت، دسترسی بهتر به اطلاعات در منو
- محتوای صفحه اصلی: لحن نوشته ها، طراحی عکس ها
این مقاله را هم بخوانید:
۶- آغاز کار بازطراحی سایت
بعد از بررسی تمامی موارد بالا، نوبت به شروع کار اصلی میرسد. بهترین راه برای انجام بازطراحی سایت این است که پروژه خود را به قسمت های کوچکتر تقسیم کرده و طبق اولویت بندی جلو بروید. در بعضی مواقع بازطراحی یک سایت قدیمی به قدری پیچیده است که بهتر است که به جای طراحی نسخه جدید به طور کلی سایت دیگری طراحی کنیم. در این شرایط سایت جدید با طراحی و استراتژی جدید و برروی یک دامنه جدید طراحی می شود. بعد از آنکه از هر نظر بررسی و تایید شد، صفحات مهم سایت قبلی به سایت جدید ریدایرکت می شوند.