صفر تا صد طراحی سایت فروشگاه اینترنتی حرفه ای
امروزه با توجه به جایگاهی که اینترنت در زندگی هر فرد دارد، کاربران اینترنت محصولات و خدمات مورد نیاز خود را در فضای مجازی، سایت ها و فروشگاه های اینترنتی جست و جو می کنند. به صورتی که در طول شبانه روز نیازهای خود را که شامل تهیه غذا، تاکسی اینترنتی و یا حتی خرید مایحتاج زندگی را از این طریق انجام می دهند. زندگی امروزی بدون اینترنت تقریبا غیر ممکن شده است. با توجه به زندگی پر مشغله امروزی و کمبود وقت افراد، کاربر به وسیله اینترنت به آسانی کالای مورد نظر خود را سفارش داده و به راحتی جلوی درب منزل تحویل می گیرد. به همین دلیل طراحی سایت برای کسب و کارهای امروزی به امری ضروری تبدیل شده است. نه تنها طراحی سایت به کسب و کار شما رونق می بخشد، بلکه به این وسیله با مشتریان و کاربران بیشتری ارتباط خواهید داشت.
مراحل طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت، شامل مراحل مهمی است که هر کدام از این مراحل، نیازمند داشتن اطلاعات و مهارت های یک تیم حرفه ای است که در ادامه مطلب به آن ها می پردازیم.
این مقاله را هم بخوانید:
۱- انتخاب دامنه اینترنتی
ابتدا لازم است که برای کسب و کار خود اسمی انتخاب کنید که به وسیله وارد کردن همان اسم افراد وب سایت شما را پیدا می کنند. دامنه را می توان به صورت یک ساله، سه ساله و پنج ساله تهیه کرد. حتما دامنه مورد نظر خود را از شرکت های معتبر تهیه کنید که در آینده به مشکلی بر نخورید.
۲- انتخاب و تهیه میزبانی وب (هاست)
تمامی اطلاعات و فایل های مورد نظر شما بر روی هاست بارگذاری و ذخیره می شود. فضای هاست با توجه به نیاز شما از حجم ۱۰۰ مگابایت تا هر اندازه ای که نیاز داشته باشید تهیه می شود. در زمان تهیه هاست اول از پشتیبانی آن ها مطمئن شوید. امروزه اکثر سرویس دهنده ها راه های مختلفی را برای ارتباط با بخش پشتیبانی از طریق ارسال ایمیل یا تیکت و همچنین گفت و گوی زنده در نظر می گیرند. همچنین ارائه پشتیبانی ۲۴ ساعته در هفت روز هفته نیز یکی از امکاناتی است که عموما ارائه می شود.
۳-استراتژی طراحی وب سایت
پس از تهیه دامنه و هاست وب سایت، نوبت به استراتژی سایت می رسد که باید به نکات زیر توجه کنیم:
- وب سایت شما شامل چه بخش هایی است؟ به عنوان مثال باید مشخص کنید که چه مطالبی را می خواهید برروی وب سایت خود منتشر کنید. آیا می خواهید بر روی سایت فقط مطالب آموزشی و مقالات منتشر کنید، یا اینکه محصولات و یا خدماتی هم ارائه می دهید.
- یک وب سایت حرفه ای بدون محتوای خوب بازدید بالایی نخواهد داشت. محتوا یکی از مهمترین بخش های وب سایت به شمار می رود که شامل انواع مقالات، عکس، فیلم، پادکست و … است.
- چیدمان و ظاهر گرافیکی سایت شما به چه صورت است؟ طراحی یک وب سایت باید به گونه ای باشد که کاربر در کمترین زمان ممکن به بیشترین اطلاعات دسترسی پیدا کند.
در طراحی گرافیکی یک سایت بهتر است که به جای ظاهری شلوغ و پر از المان های گرافیکی که بسیارخسته کننده است، ظاهری ساده و در عین حال بسیار حرفه ای تری را ارائه دهیم که هم کاربر خسته نشود و هم ذهن کاربر را از اهداف اصلی سایت دور نکند.
۴- شروع انجام طراحی سایت
بعد از مشخص شدن استراتژی سایت، نوبت به طراحی آن می رسد.
طراحی وب سایت شامل مراحل زیر است:
- برنامه نویسی، کد نویسی یا استفاده از CMS های آماده
- طراحی گرافیکی تمامی صفحات سایت
- آپلود کردن تمامی محتوای مورد نیاز
پس از انجام تمامی مراحل بالا و بارگذاری مطالب، وب سایت شما به صورت کامل طراحی و راه اندازی شده و در اینترنت قابل مشاهده است.
۵- تبلیغات وب سایت
بعد از طراحی وب سایت، نوبت به معرفی وب سایت به کاربران و تبلیغات و بازاریابی آن می رسد. یکی از بهترین روش های تبلیغات، رعایت اصول سئو است. وب سایت شما با رعایت اصول سئو می تواند مخاطبان خود را جذب و باعث رشد کسب و کار شما گردد.
این مقاله را هم بخوانید:
۶- توسعه و بروزرسانی سایت
یکی دیگر از راه های توسعه سایت و افزایش مخاطب بعد از اینکه سایت را طراحی کردید، بروزرسانی و آپدیت آن است. برخی از افراد بعد از انجام طراحی سایت، آن را رها کرده و به امید پیشرفت کاری خود هستند، غافل از اینکه این کار باعث پایین آمدن ترافیک سایت، کاهش بازدید و در نتیجه کاهش درخواست و درآمد می شود.
مزایای فروشگاه اینترنتی
فروشگاه اینترنتی در هر زمانی سودآور است
با توجه به زندگی پر مشغله امروزی و کمبود وقت افراد، کاربر به وسیله اینترنت در هر زمانی از شبانه روز کالای مورد نظر خود را سفارش داده و به راحتی جلوی درب منزل تحویل می گیرد. به همین دلیل فروشگاه اینترنتی در هر زمانی سودآور است.
فروشگاه اینترنتی مخاطبان بسیاری دارند
امروزه بسیاری از مردم خرید مایحتاج خود را به صورت اینترنتی انجام می دهند، و این افراد ممکن است که حتی از همان شهر و یا حتی از آن کشور نباشند و این خود یکی از دلایل پیشرفت و توسعه کسب و کار شماست. به همین دلیل فروشگاه های اینترنتی سود بسیار بالاتری نسبت به فروشگاه های سنتی دارند.
ارتباط بهتر با مشتری
در فروشگاه اینترنتی کاربر به راحتی می تواند نظرات و یا پیشنهادات خواد زا بازگو کند، و همچنین شما با میتوانید بر اساس نظرات آن ها خدمات و شرایط خود را بهبود ببخشید و جایگاه بهتری را برای کسب و کار خود فراهم کنید و به این صورت مشتریان وفاداری را به دست آورید.
فروشگاه اینترنتی و نیاز کمتر به کارمند
در فروشگاه اینترنتی دیگر نیازی به تعداد زیادی کارمند بخش خدماتی نیست، یا برای فروش محصولات خود دیگر نیازی به اپراتور فروش ندارید و فروش به صورت خودکار از سایت صورت می گیرد.
به همین دلیل با حذف کارمندان هزینه های شما بسیارکمتر می شود و شما می توانید این هزینه ها را برای ارتقاء وب سایت خود هزینه کنید. به همین دلیل فروشگاه های اینترنتی بسیار مقرون به صرفه هستند.