معرفی و تغییرات لوگوهای معروف جهان در طول زمان

لوگو ترکیبی از تایپوگرافی و تصاویر گوناگون است که در واقع نماد تجارت شماست. در زمان ارائه یک محصول، اولین چیزی که مشتریان مشاهده می کنند، لوگو محصول شماست. از گذشته تا زمان حال، لوگو یکی از ارکان اصلی در هر کسب و کاری بوده و خواهد بود که هر کدام از آن ها، داستانی برای گفتن دارند. در واقع، لوگو در هر کسب و کاری، یک هدف را دنبال می کند و آن، شناساندن کسب و کار و البته محصول مورد نظر در قالب یک طرح گرافیکی است که اثری فراموش نشدنی را در ذهن مخاطب بر جای بگذارد. به همین دلیل، در طراحی آرم، بیشترین دقت را به عمل می آورند. زیرا لوگو و یا نشان تجاری هر محصول از هر لحاظ، و البته از لحاظ روانشناسی، بر روی مشتریان خود تاثیر گذار هستند. لوگو برند شما با ایجاد یک تصویر ذهنی قوی و ایجاد اطمینان در ذهن مخاطب، یکی از دلایل مهمی است که در زمان فروش، محصولاتتان را از برندهای مشابه دیگر جدا می کند.

تغییرات گرافیکی لوگوهای معروف در طول زمان

در گذر زمان، در اطراف ما همه چیز دچار دگرگونی و تغییر شده اند. لوگوهای معروف هم از این تغییرات مستثنی نبوده اند. بسیاری از شرکت های معروف، خود را با این تغییرات هماهنگ ساخته و آرم های انحصاری خود را در طی زمان و بنا به دلایلی، تغییر داده و با این کار خود را بیش از پیش در ذهن مخاطبان خود، حک کرده اند.

نمونه ای از لوگوهای معروف که در گذر زمان تغییر کرده اند:

 

اپل

یکی از لوگوهای معروف جهان، لوگوی اپل است. راب یانوف، در زمان طراحی لوگوی اپل تعدادی سیب را برای طراحی این لوگو خریده و آن‌ها را در کاسه‌ای قرار داده و یک هفته مشغول کشیدن آن‌ها بوده است. بعد از مدتی، سیبی را در حین طراحی گاز زده و ناگهان متوجه شده است که کلمه «Bite» (به معنی گاز زدن)، همانند اصطلاح بیت «Byte» در کامپیوتر است. به این ترتیب داستان سیب گاز زده‌ای را به وجود آورد که سال‌هاست لوگو مشهورترین برند جهان است.

فایر فاکس

لوگوی اولیه این موتور جست و جو، در سال ۲۰۰۲ با نشانی از سیمرغ طراحی شد. اما در سال ۲۰۰۴، طرح آرم آن را با طرحی از روباهی آتشین جایگزین کردند که در نهایت لوگوی این شرکت در سال ۲۰۰۸ با استفاده از طرح قبلی، طراحی شده که تا زمان حال، شاهد چندیدن بار عوض شدن لوگوی آن بوده ایم.

گوگل

همان‌طور که می دانید، در عرصه فناوری، لوگوی موتور جست و جوی گوگل یکی از ساده‌ترین و در عین حال جذاب‌ترین لوگوهاست. چندین رنگ‌ توسط آرتور کدار، در طراحی این آرم مورد استفاده قرار گرفته است. در این لوگو 6 حرف وجود دارد که 5 رنگ آن از رنگ‌های اصلی الهام گرفته‌اند و فقط حرف L است که به صورت تصادفی به رنگ سبز انتخاب شده است که این رنگ‌ها بر پایه قاعده و قانون خاصی انتخاب نشده اند.

آدیداس

یکی از برندهای معروف ورزشی که مورد توجه ورزشکاران حرفه ای در سراسر جهان قرار دارد، آدیداس است. لوگو این برند که از سه خط مورب در کنار یکدیگر تشکیل شده است، در واقع تصویر یک کوه را به تصویر می‌کشد که اشاره به چالش‌ها و فراز و نشیب‌های مسیر پیش روی یک ورزشکار دارد.

نوکیا

در سال ۱۹۶۷، شرکت های نوکیا، Kaapelitehdas و Finnish Rubber Works با هم ادغام و شرکت بزرگ‌تری را به نام Nokia Corporation تشکیل دادند که این شرکت جدید در ۴ بخش اصلی جنگل‌داری، تولید کابل، تولید محصولات لاستیکی و الکترونیک فعالیت می کردند. در ابتدای دهه‌ی ۱۹۸۰ بود که این شرکت به صنعت مخابرات و شبکه تبدیل شد.

ای تی اند تی

در سال ۱۹۶۰، کمپانی تلفن BELL لوگوی اولیه این شرکت را طراحی کرد و در سال ۱۹۶۴، بخش AT&T تبدیل به مهم‌ترین بخش این برند شد. اما در سال ۱۹۷۰ بخش Bell به طور کامل از این شرکت حذف و آرم نهایی AT&T در سال ۲۰۰۵ طراحی شد.

پپسی

کیلب بردهام، کارخانه پپسی کولا را در سال 1893 تاسیس و آرم آن در سال 1898 طراحی کرد. این لوگو از سال‌های 1971 تا الآن تغییرات زیادی داشته که یکی از این تغییرات، حذف کلمه کولا و باقی ماندن کلمه پپسی از نام آن برند است. همچنین در این لوگو تغییراتی داده شده تا به لوگوی امروزی خود رسیده است. در طراحی برند معروف پپسی از موضوعاتی مانند فنگ‌شویی، ژئودینامیک، میدان مغناطیسی زمین، و نظریه نسبیت و نسبت طلایی الهام گرفته شده است و رنگ های استفاده شده در این لوگو که رنگ‌های قرمز، سفید و آبی هستند، نماد پرچم آمریکا نیز هستند.

کوکا کولا

لوگو این برند از جمله کسب و کارهایی است که لوگویش از ابتدای کار خود تا الآن، اصالت و کلاسیک بودن خود را حفظ نموده است. این نوشیدنی توسط جان پمبرتون، داروساز آمریکایی، ابداع و کتابدار او فرانک رابینسون نام کوکا کولا را برای این نوشیدنی پیشنهاد داد و لوگوی آن را به صورت دست نویس طراحی کرد.

برگر کینگ

برگر کینگ یکی از بزرگترین رستوران های زنجیره ای فست فود در جهان است. در طراحی آرم این برند، نام آن بین دو نان قرار گرفته، به این معنا که در عرصه فست فود و همبرگر فعالیت می‌کند.

نینتندو

این کمپانی ژاپنی، در سال ۱۸۸۹، لوگوی خود را با سه حرف جدای نین تن دو طراحی و در سال ۱۹۶۷ شروع به ساخت اسباب‌بازی‌های الکترونیکی کرد. به این ترتیب، هویت نینتندو را به وجود آورد که لوگوی نهایی این شرکت در سال ۲۰۰۶ طراحی شده است.

اینستاگرام

اپلیکیشن اینستاگرام، در واقع برای عکاسان طراحی شده بود که بتوانند نمونه کارهای خود را در این برنامه به نمایش بگذارند. در طراحی لوگوی اولیه اینستاگرام، از طرح دوربین های پولاروید قدیمی استفاده شده بود تا نظر مخاطبانش را جلب نماید. ولی در طول سال ها، این برنامه به یک اپلیکیشن همگانی تبدیل شد که مردم شروع به انتشار عکس های خود در این برنامه کرده و مخاطبین این شبکه اجتماعی محبوب شده اند. از سال 2016 نیز لوگوی این شبکه اجتماعی دچار تغییرات زیادی شده است.

این مقاله را هم بخوانید:

لوگوهای معروف و معرفی ۷ سبک طراحی لوگو و تفاوت انواع آن ها

کانن

این کمپانی که در زمینه تولید لوازم عکاسی فعالیت می کند، لوگوی ابتدایی آن در سال ۱۹۳۳ طراحی شده است. البته نمونه ساده‌تر لوگوی این کمپانی نیز در سال ۱۹۵۶ معرفی شده است.